Tarieven

Hond, kat of paard

Standaard gedragstherapie bij hond, kat of paard: €125 aan huis, €110 via video

Bij gedragstherapie is er sprake van probleemgedrag of een gedragsprobleem waarbij een diepgaande analyse van dit gedrag en van het totaalplaatje nodig is.

Standaard gedragstherapie omvat:

 • Voorbereiding van de case (a.d.h.v. een intakeformulier).
 • Consult aan huis of online (ongeveer 2 uur) waarin we de situatie uitgebreid bespreken, waarin je een diagnose en uitleg krijgt over waarom je dier doet wat hij doet. Je krijgt ook al meteen tips waarmee je aan de slag kan.
 • Reiskosten tot 10 km (vanaf de 11de km €0,35 per km vanuit mijn woonplaats in Sint-Truiden)
 • Verslag + gedetailleerd stappenplan (waarom doet je dier dit, hoe is het gedrag ontstaan en wat kunnen we eraan doen?)
 • Persoonlijke opvolging gedurende een maand via telefoon, mail en/of messenger.

Pongo

In de opvolgingsfase begeleid ik je persoonlijk verder en kan je me via berichten en beelden op de hoogte brengen van je proces. Hierdoor kan ik bijsturen waar nodig en ben je zeker dat je goed bezig bent. Vaak volstaat één bezoek en kan je daarna aan de slag met de tips onder begeleiding van mijn opvolging. Extra bezoeken zijn altijd mogelijk voor 55 euro per afspraak van 1 à 1,5 uur, incl. reiskosten tot 10 km en 1 maand extra opvolging.

Vanaf de 11km heen en de 11de km terug komt er een kilometerkost bij van 0,35 euro per km. Ik kom vanuit Sint-Truiden (Brandhoutstraat 76B, 3800 Brustem). Je kan dit zelf alvast berekenen als je jouw en mijn adres ingeeft.

Let op: niet elk gedragsprobleem is geschikt voor online bespreking. Contacteer me vrijblijvend om jouw situatie te bespreken.

Gedragstraining: eerste x €75, tweede x €55

Wil je je dier bepaalde zaken aanleren, maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? We bekijken samen je noden en stellen een trainingsplan op en spreken één of meerdere keren af.

Het kan hier gaan over een gedrag dat je wilt veranderen, maar ook over iets dat nog aangeleerd of gestuurd moet worden (correct begroeten van bezoek i.p.v. opspringen, commando’s die je wilt aanleren, enz.). Deze optie kan ook gekozen worden als je met vragen zit over het trainen van je dier en graag eens wilt brainstormen over de juiste aanpak. Let op: hier gaat het over een trainingskwestie en geen gedragsprobleem.

Een trainingssessie komt op €75 en omvat

 • Bespreking op voorhand/voorbereiding
 • 1 à 1,5 uur training
 • Reiskosten tot 10 km
 • Stappenplan na afloop
 • 1 maand opvolging via mail

Kies je voor een beurtenkaart met meerdere trainingsmomenten, dan betaal je vanaf de tweede trainingssessie aan huis €55/keer (inclusief reiskosten tot 10 km en telkens 1 extra maand opvolging).

Born-zit

Privé puppyklasjes aan huis: €50/sessie

Ook voor de jongste honden (8-16 weken) bied ik aangepaste lessen aan huis. Dit kan gaan over één specifieke vraag, maar kan ook dienen als alternatief voor de hondenschool. Het aantal sessies kies je zelf. Pups die extra gevoelig of snel overprikkeld zijn, kunnen namelijk niet altijd aarden in een standaard puppyklas. Het programma dat ik voorstel omvat:

 • Een combinatie van theorie en praktijk
 • Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘communicatie van en met de hond’, ‘hoe leert je puppy’, ‘samen wandelen’, ‘alleen thuis zijn’, ‘zindelijkheid’, ‘hapgedrag’, ‘voorbereiden op de toekomst’ en onderwerpen naar keuze en behoefte van de eigenaar.
 • Inbegrepen is een uitgebreide puppycursus waarin je de theorie kan nalezen en de vooruitgang van je pup kan bijhouden
 • Elke sessie kost €50 en duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.
 • Inclusief de eerste 10 km reiskosten (vanaf de 11de km vraag ik een kilometerbijdrage van 0,35 euro).

Opgelet: Wanneer er al sprake is van een gedragsprobleem valt de dienst niet onder puppyklasjes, maar onder standaard gedragstherapie.

Konijn of cavia

Gedragsbehandeling bij konijn of cavia: €85 aan huis, €75 via video

 • Voorbespreking van de case
 • Consult aan huis
 • Reiskosten tot 10 km
 • Uitleg + stappenplan na afloop
 • Persoonlijke opvolging en begeleiding gedurende 1 maand via telefoon, mail en/of messenger.

MiloMolly

In de opvolgingsfase begeleid ik je persoonlijk verder en vraag ik regelmatig om updates. Hierdoor kan ik bijsturen waar nodig en ben je zeker dat je goed bezig bent. Vaak volstaat één bezoek en kan je daarna aan de slag met de tips onder begeleiding van mijn opvolging. Enkel wanneer een extra bezoek of trainingssessie gewenst is, komt er een extra kost bij van 55 euro per uur (inclusief reiskosten tot 10 km).

(Her)introductie van konijnen of cavia’s: €75

Wil je een vriendje voor je huidige konijn of cavia of wil je net dat ze stoppen met ruziemaken? Ook hier helpt KALLIE. je graag bij.

Dit omvat:

 • Kennismaking via beelden en omschrijving van de konijnen/cavia’s
 • Een beschrijving van de eerste stappen die je zelf meteen kan uitvoeren
 • Een huisbezoek voor het eerste échte koppelmoment (ongeveer 1,5 uur)
 • Opvolging en verdere begeleiding een maand na het koppelmoment (mail of Messenger)

Koppeling konijnen

Alle diersoorten

Telefonisch consult: €15/halfuur

Zit je met vragen over een gedrag van je huisdier, zoek je gedragsadvies, maar kan dat perfect telefonisch? Dan kunnen we ook bellen, na overleg. Eventueel mail ik je op voorhand al een korte vragenlijst.

Mocht ik tijdens het gesprek merken dat een consult aan huis of een diepgaandere analyse geschikter is, dan horen er geen kosten bij het telefonisch gesprek, mits dit advies wordt opgevolgd.

Natuurlijk kost het niets om telefonisch een afspraak te maken of om iets te vragen over de aard van mijn diensten. 

Preventief gedragsadvies: €50

Preventief gedragsadvies bestaat uit een afspraak van ongeveer 1,5 uur bij jou thuis (incl. reiskosten tot 10 km). Voorbeelden zijn:

 • ‘Ik wil een…’

Wil je graag een puppy, kat of ander dier in huis halen, maar je hebt geen idee welk ras, laat staan waar je hem moet halen? Ik zoek graag samen met jou uit wat je verwachtingen en mogelijkheden zijn en welk dier de beste match is. Al je vragen worden hier beantwoord.

 • Een tweede dier erbij

Heb je al een dier in huis en wil je er graag nog eentje bij? Ben je ongerust dat je eerste dier niet met een tweede overweg kan? Ik kom bij jou aan huis om je situatie te bespreken en om advies te geven over welk dier al dan niet geschikt is. Bovendien krijg je veel informatie mee over hoe je de kennismaking tussen de dieren het best aanpakt.

IMG_2200

Zorg (+ gedragsbehandeling)

Bijkomstig kom ik ook aan huis langs om voor een dier te zorgen als de eigenaars niet kunnen (wandelen, aandacht, medicatie, voeren, trainen). Hierbij geef ik extra aandacht aan het gedrag van het dier (vaak angstige dieren). Ook kan ik aan training doen terwijl ik bij het dier ben.

Een pakket op maat is tevens mogelijk (gedragsbehandeling of training + zorg). Tarief is afhankelijk van of er ook training gevraagd wordt (€30 per uur bij training). Is het puur wandelen of verzorging, dan vraag ik €20/uur/dier. Bij 2 dieren gaat het om €25/uur.

IMG_1393

AlgemeenMijn diensten worden verleend in Vlaams-Brabant en Limburg (vanuit Sint-Truiden).Voor afstanden langer dan 10 km reken ik een extra bijdrage aan van €0,35 per km (vanaf de elfde km heen en de elfde km terug). Te berekenen vanaf het adres Brandhoutstraat 76B, 3800 Brustem (Sint-Truiden).

Nog vragen? Contacteer me vrijblijvend via dierengedragkallie@gmail.com.