Tarieven

Hond en kat

Gedragstherapie €150

Bij gedragstherapie is er sprake van probleemgedrag of een gedragsprobleem waarbij een diepgaande analyse van dit gedrag en van het totaalplaatje nodig is.

Standaard gedragstherapie omvat:

 • Voorbereiding van de case (a.d.h.v. een intakeformulier).
 • Consult aan huis of online (1,5 à 2 uur) waarin we de situatie uitgebreid bespreken, waarin je een diagnose en uitleg krijgt over waarom je dier doet wat hij doet. Je krijgt ook al meteen tips waarmee je aan de slag kan.
 • Verslag + gedetailleerd stappenplan (waarom doet je dier dit, hoe is het gedrag ontstaan en wat kunnen we eraan doen?)
 • Persoonlijke opvolging gedurende een maand via telefoon, mail en/of messenger.

Per gereden km komt er een kost van €0,50 cent bij.

Pongo

In de opvolgingsfase blijf ik bereikbaar voor vragen via mail en whatsapp en kan je me via berichten en beelden op de hoogte brengen van je proces. Hierdoor kan ik bijsturen waar nodig en ben jij zeker dat je goed bezig bent. In deze opvolgmomenten kunnen we het effect is van de eerste toegepaste stappen en maatregelen bespreken en evalueren waar jij verder nood aan hebt en of een eventuele vervolgsessie gewenst is.

PS. Deze standaardgedragsbehandeling kan ook online gebeuren.  Let op: niet elk gedragsprobleem is geschikt voor online bespreking. Contacteer me vrijblijvend om jouw situatie te bespreken.

Opvolgconsult: €55

Een extra bezoek is altijd mogelijk voor 55 euro per afspraak van 1 uur. Hierin kan ik bevestigen wat goed gaat en bijsturen wat minder goed gaat. Je kan ook een opvolgconsult kiezen om samen de training te doen die in het behandelplan beschreven staat.

Gedragstraining: eerste x €75, tweede x €55

Wil je je dier bepaalde zaken aanleren, maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? We bekijken samen je noden en stellen een trainingsplan op en spreken één of meerdere keren af.

Het kan hier gaan over een gedrag dat je wilt veranderen, maar ook over iets dat nog aangeleerd of gestuurd moet worden (correct begroeten van bezoek i.p.v. opspringen, commando’s die je wilt aanleren, enz.). Deze optie kan ook gekozen worden als je met vragen zit over het trainen van je dier en graag eens wilt brainstormen over de juiste aanpak. Let op: hier gaat het over een trainingskwestie en geen gedragsprobleem.

Een trainingssessie komt op €75 en omvat

 • Bespreking op voorhand/voorbereiding
 • 1 à 1,5 uur training
 • Nog een maand de kans om filmpjes door te sturen waarop ik feedback kan geven

Kies je voor een beurtenkaart met meerdere trainingsmomenten, dan betaal je vanaf de tweede trainingssessie aan huis €55/keer.

Born-zit

Privé puppyklasjes (aan huis): €50/sessie

Ook voor de jongste honden (8-16 weken) bied ik aangepaste lessen aan huis. Dit kan gaan over één specifieke vraag, maar kan ook dienen als alternatief voor de hondenschool. Het aantal sessies kies je zelf. Pups die extra gevoelig of snel overprikkeld zijn, kunnen namelijk niet altijd aarden in een standaard puppyklas. Het programma dat ik voorstel omvat:

 • Een combinatie van theorie en praktijk
 • Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘communicatie van en met de hond’, ‘hoe leert je puppy’, ‘samen wandelen’, ‘alleen thuis zijn’, ‘zindelijkheid’, ‘hapgedrag’, ‘voorbereiden op de toekomst’ en onderwerpen naar keuze en behoefte van de eigenaar.
 • Inbegrepen is een uitgebreide puppycursus waarin je de theorie kan nalezen en de vooruitgang van je pup kan bijhouden
 • Elke sessie kost €50 en duurt ongeveer een uur. Pups kunnen zich niet lang na elkaar focussen, dus er wordt tussendoor ook veel uitleg gegeven waarbij de pup even kan rusten.

Per gereden km komt er een kost van €0,50 cent bij.

Opgelet: Wanneer er al sprake is van een gedragsprobleem valt de dienst niet onder puppyklasjes, maar onder standaard gedragstherapie.

Konijn of cavia

Gedragsbehandeling bij konijn (of cavia): €100

 • Voorbespreking van de case. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een onzindelijk of agressief konijn.
 • Consult (aan huis) van ongeveer 1,5 uur
 • Uitleg + stappenplan na afloop
 • Persoonlijke opvolging en begeleiding gedurende 1 maand via telefoon, mail en/of messenger.

Per gereden km komt er een kost van €0,50 cent bij.

(Her)introductie van konijnen of cavia’s: €100

Wil je een vriendje voor je huidige konijn of cavia of wil je net dat ze stoppen met ruziemaken? Ook hier helpt KALLIE. je graag bij.

Dit omvat:

 • Kennismaking via beelden en omschrijving van de konijnen/cavia’s
 • Een beschrijving van de eerste stappen die je zelf meteen kan uitvoeren
 • Een huisbezoek om het eerste échte koppelmoment samen te doen (1 à 1,5 uur)
 • Opvolging en verdere begeleiding een maand na het koppelmoment (mail of Messenger)

Koppeling konijnen

Per gereden km komt er een kost van €0,50 cent bij.

Online advies: €65

Online gedragsadvies is een afspraak van 1 uur via een videogesprek. Voorbeelden zijn:

 • ‘Ik wil een…’

Wil je graag een puppy, kat of ander dier in huis halen, maar je hebt geen idee welk ras, laat staan waar je hem moet halen? Ik zoek graag samen met jou uit wat je verwachtingen en mogelijkheden zijn en welk dier de beste match is. Al je vragen worden hier beantwoord.

 • Een tweede dier erbij

Heb je al een dier in huis en wil je er graag nog eentje bij? Ben je ongerust dat je eerste dier niet met een tweede overweg kan? Ik bespreek de situatie met jou en help tijdens dit gesprek kiezen welk dier al dan niet geschikt is. Bovendien krijg je informatie mee over hoe je de kennismaking tussen de dieren het best aanpakt.

 • Help, mijn konijn bijt in de tralies
 • Een optimalisatie van de omgeving voor je kat

IMG_2200

AlgemeenMijn diensten worden verleend in Vlaams-Brabant en Limburg. Per gereden km komt er een kost van €0,50 cent bij. Te berekenen vanaf 3800 Brustem (Sint-Truiden).

Nog vragen? Contacteer me vrijblijvend via dierengedragkallie@gmail.com.