Tarieven

Hond, kat of paard

Standaard gedragsbehandeling bij hond, kat of paard: €125

Dit omvat:

 • Voorbereiding van de case (a.d.h.v. een intakeformulier).
 • Consult aan huis (1,5 à 2 uur)
 • Reiskosten tot 10 km
 • Verslag van het consult (waarom doet je dier dit, hoe is het gedrag ontstaan en wat kunnen we eraan doen?)
 • Gedetailleerd stappenplan om mee aan de slag te gaan
 • Persoonlijke opvolging en begeleiding gedurende een maand via telefoon, mail en/of messenger.

In de opvolgingsfase begeleid ik je persoonlijk verder en vraag ik regelmatig om updates. Hierdoor kan ik bijsturen waar nodig en ben je zeker dat je goed bezig bent. Vaak volstaat één bezoek en kan je daarna aan de slag met de tips onder begeleiding van mijn opvolging. Enkel wanneer een extra bezoek of trainingssessie gewenst is, komt er een extra kost bij van 55 euro per uur (inclusief reiskosten tot 10 km).

Gedragsbehandeling op afstand bij hond of kat (videoconsult): €110

Idem standaard gedragsbehandeling hierboven. Enige aanpassing: het consult vindt plaats via videobellen. Dit wordt aanbevolen gedurende de coronaperiode.

Let op: niet elk gedragsprobleem is geschikt voor online bespreking. Contacteer me vrijblijvend om jouw situatie te bespreken.

Pongo

Gedragstraining aan huis: eerste x €75, vanaf tweede x €55

Bij gedragstraining aan huis of op een locatie naar keuze wordt een gedrag aan-/ of afgeleerd. Het kan hier gaan over een gedrag dat je wilt veranderen, maar ook over iets dat nog aangeleerd of gestuurd moet worden (correct begroeten van bezoek i.p.v. opspringen, commando’s die je wilt aanleren, enz.). Deze optie kan ook gekozen worden als je met vragen zit over het trainen van je dier en graag eens wilt brainstormen over de juiste aanpak.

Een training aan huis (inclusief reiskosten tot 10 km) komt op €75 per keer en omvat

 • Bespreking op voorhand/voorbereiding
 • 1,5 uur training
 • Reiskosten tot 10 km
 • Stappenplan na afloop
 • Opvolging gedurende twee weken via mail en/of messenger

Kies je voor een beurtenkaart met meerdere trainingsmomenten, dan betaal je vanaf de tweede trainingssessie aan huis €55/uur (inclusief reiskosten tot 10 km en telkens 2 extra weken opvolging).

Born-zit

Privé puppyklasjes aan huis: €50/sessie

Ook voor de jongste honden (8-16 weken) bied ik aangepaste lessen aan huis. Dit kan gaan over één specifieke vraag, maar kan ook dienen als alternatief voor de hondenschool. Het aantal sessies kies je zelf. Pups die extra gevoelig of snel overprikkeld zijn, kunnen namelijk niet altijd aarden in een standaard puppyklas. Het programma dat ik voorstel omvat:

 • Een combinatie van theorie en praktijk
 • Onderwerpen zoals ‘communicatie van en met de hond’, ‘hoe leert je puppy’, ‘samen wandelen’, ‘alleen thuis zijn’, ‘zindelijkheid’, ‘hapgedrag’, ‘voorbereiden op de toekomst’ en onderwerpen naar keuze en behoefte van de eigenaar.
 • Inbegrepen is een uitgebreide puppycursus waarin je de theorie kan nalezen en de vooruitgang van je pup kan bijhouden
 • Elke sessie kost €50 en duurt ongeveer 1,5 uur.
 • Inclusief de eerste 10 km reiskosten (vanaf de 11de km vraag ik een kilometerbijdrage van 0,35 euro).

Ook deze kunnen via videoconsult plaatsvinden. Opgelet: Wanneer er al sprake is van een gedragsprobleem valt de dienst niet onder puppyklasjes, maar onder standaard gedragsbehandeling of -training.

Konijn of knaagdier

Gedragsbehandeling bij konijn of knaagdier: €75

 • Voorbespreking van de case
 • Consult aan huis (zie hieronder voor online optie)
 • Reiskosten tot 10 km
 • Achteraf een samenvattend document met uitleg over het gedrag
 • Persoonlijke opvolging en begeleiding gedurende 1 maand via telefoon, mail en/of messenger.

In de opvolgingsfase begeleid ik je persoonlijk verder en vraag ik regelmatig om updates. Hierdoor kan ik bijsturen waar nodig en ben je zeker dat je goed bezig bent. Vaak volstaat één bezoek en kan je daarna aan de slag met de tips onder begeleiding van mijn opvolging. Enkel wanneer een extra bezoek of trainingssessie gewenst is, komt er een extra kost bij van 55 euro per uur (inclusief reiskosten tot 10 km).

Gedragsbehandeling op afstand bij konijn of knaagdier (videoconsult): €65

Idem standaard gedragsbehandeling hierboven. Enige aanpassing: het consult vindt plaats via videobellen. Dit wordt aanbevolen gedurende de coronaperiode.

MiloMolly

Koppeling van konijnen: €75

Wil je een vriendje voor je huidige konijn of wil je dat je konijnen stoppen met ruziemaken? Ook hier helpt KALLIE. je graag bij.

Dit omvat:

 • Kennismaking via beelden en omschrijving van de konijnen
 • Een beschrijving van de eerste stappen die je zelf meteen kan uitvoeren
 • Een huisbezoek voor het eerste échte koppelmoment (ongeveer 1,5 uur)
 • Opvolging en verdere begeleiding een maand na het koppelmoment (mail of Messenger)

Koppeling konijnen

Alle diersoorten

Telefonisch consult: €15/halfuur

Zit je met vragen over een gedrag van je huisdier, zoek je gedragsadvies, maar kan dat perfect telefonisch? Dan kunnen we ook bellen, na overleg. Eventueel mail ik je op voorhand al een korte vragenlijst.

Mocht ik tijdens het gesprek merken dat een consult aan huis geschikter is, dan horen er geen kosten bij het telefonisch gesprek, mits dit advies wordt opgevolgd. In dat geval gelden enkel de kosten van de standaard gedragsbehandeling aan huis (zie hierboven).

Natuurlijk kost het niets om telefonisch een afspraak te maken of om iets te vragen over de aard van mijn diensten. 

Preventief advies aan huis: €50

Preventief gedragsadvies bestaat uit een afspraak van ongeveer 1,5 uur bij jou thuis (incl. reiskosten tot 10 km). Voorbeelden zijn:

 • ‘Ik wil een…’

Wil je graag een puppy, kat of ander dier in huis halen, maar je hebt geen idee welk ras, laat staan waar je hem moet halen? Ik zoek graag samen met jou uit wat je verwachtingen en mogelijkheden zijn en welk dier de beste match is. Al je vragen worden hier beantwoord.

 • Een tweede dier erbij

Heb je al een dier in huis en wil je er graag nog eentje bij? Ben je ongerust dat je eerste dier niet met een tweede overweg kan? Ik kom bij jou aan huis om je situatie te bespreken en om advies te geven over welk dier al dan niet geschikt is. Bovendien krijg je veel informatie mee over hoe je de kennismaking tussen de dieren het best aanpakt.

 • De omgeving van je kat optimaliseren

Je kat heeft geen gedragsprobleem, maar je wilt samen met mij bekijken hoe je je omgeving zo optimaal mogelijk kan inrichten om je kat(ten) zo gelukkig mogelijk te maken? Dat kan! Tijdens deze ene sessie kom ik langs bij je thuis en krijg je meteen een hele hoop tips & tricks mee om van jouw huis een cat proof woning te maken.

IMG_2200

Preventief advies via videoconsult: €45

Idem preventief advies hierboven. Enige aanpassing: de afspraak vindt plaats via videobellen. Dit wordt aanbevolen gedurende de coronaperiode.

Zorg (+ gedragsbehandeling)

Bijkomstig kom ik ook aan huis langs om voor een dier te zorgen als de eigenaars niet kunnen (wandelen, aandacht, medicatie, voeren, trainen). Hierbij geef ik extra aandacht aan het gedrag van het dier (vaak angstige dieren). Ook kan ik aan training doen terwijl ik bij het dier ben.

Een pakket op maat is tevens mogelijk (gedragsbehandeling of training + zorg). Tarief is afhankelijk van of er ook training gevraagd wordt. Is het puur wandelen of verzorging, dan vraag ik €20/uur/dier. Bij 2 dieren gaat het om €25/uur.

IMG_1393

Lezingen en workshops op aanvraag

Puppyparty- of infoavond

Tijdens puppyparties oftewel puppyinformatieavonden, leer ik toekomstige of nieuwe puppyeigenaren alles over de aanschaf en de opvang van een nieuwe puppy in gezin. Deze avonden voorzien je van veel achtergrondinfo die puppy-eigenaren nodig hebben en kunnen bijgewoond worden zonder puppy. Ik geef info over basisthema’s, over hoe puppy’s communiceren, over leerprocessen, zindelijkheid, de pup alleen leren blijven, enz. Je kan zo’n puppyparty organiseren bij je thuis of op een andere locatie. Interesse? Neem contact met me op en dan werken we samen iets uit.

Lezingen naar keuze over gedrag

Wil je een lezing organiseren op locatie en zoek je een deskundige spreker? Contacteer me dan via de contactknop en dan bekijken we wat ik voor je kan betekenen.

AlgemeenMijn diensten worden verleend in Vlaams-Brabant (vanuit Leuven) en Limburg (vanuit Maaseik of Sint-Truiden). Ik kom graag ook verder, maar voor afstanden langer dan 10 km reken ik een extra bijdrage aan van €0,35 per km (vanaf de elfde km).

Nog vragen? Contacteer me vrijblijvend via dierengedragkallie@gmail.com.

Een afspraak boeken kan ook via mijn Facebookpagina.