Over

Hallo!

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Jozefien Dirkx en ik startte in oktober 2018 met KALLIE. dierengedragstherapie.

Opleidingen & werk

Nadat ik me eerst verdiepte in verschillende talen en communicatietechnieken (tijdens mijn bachelor Taal- en Letterkunde Frans-Spaans en master Bedrijfscommunicatie), was er nog één taal die ik absoluut wilde beheersen: die van onze dieren.

Ik volgde het Postgraduaat in Toegepast Diergedrag aan University College Odisee in Sint-Niklaas, waar ik, op basis van het recentste wetenschappelijk onderzoek en dankzij lessen van experts van over heel de wereld, het gedrag van huisdieren leerde begrijpen. Ook besloot ik er dat ik enkel positieve trainingstechnieken zou gebruiken om gedragsveranderingen mogelijk te maken. Tegelijkertijd rondde ik ook de Specifieke Lerarenopleiding af.

Dankzij mijn achtergrond in taal, communicatie en dierengedrag, ben ik nu ook redactrice voor het vakblad Dierenartsenwereld en schreef ik eerder al voor Beestig. Ook heb ik eerder dit jaar 4 uurtjes ‘Diergedrag & Voeding’ aan het 5de jaar TSO Dierenzorg in Tuinbouwschool Horteco gegeven.

Ook nu nog blijf ik me nog bijscholen op allerhande mogelijke manieren. Enkele voorbeelden:

  • Congres over Gedrag van Exotische Diersoorten (papegaaiachtigen, cavia’s, fretten, konijnen, minivarkentjes, …) in oktober 2019
  • Cat Welfare Congress 2019
  • APBC Webinar: Settling in a Traumatized Rescue Dog – creating an optimum environment (2020)
  • Online cursus ‘Uitvallen aan de lijn’ van Monique Bladder
  • Bezoeken van verschillende beurzen en diergerelateerde evenementen (zoals Felinova Poes Café, enz.)
  • Lezing Hondenlot: de emotionele belevingswereld van honden
  • Uitgebreide zelfstudie

Persoonlijk

Vanaf mijn tweejarige leeftijd heb ik altijd huisdieren gehad. Ik kan me dan ook geen ‘thuis’ zonder dier voorstellen. Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in alles dat met dieren, hun gedrag en hun welzijn te maken heeft. Vandaag heb ik zelf nog één kat (Louke) en twee cavia’s (Nandje en Belle), die je regelmatig op mijn website en Facebookpagina zal zien voorbijkomen.

cropped-grand-makeup-sale.png

Eerder ging ik al als vrijwilliger naar verschillende dierenasielen (Portugal, Spanje, België, Nederland), om ervaring op te doen bij verschillende diersoorten en dan vooral bij honden van allerhande rassen, kruisingen en groottes met elk een eigen verhaal. Als student liet ik na de uren al andermans honden uit en ging ik katten medicatie toedienen als de baasjes niet thuis waren.

Ik zal ook jou met veel toewijding helpen om je dier nog beter te begrijpen en kijk ernaar uit om samen op een positieve manier met je dier aan de slag te gaan.