Diensten

Gedragstherapie (aan huis of videoconsult)

Gedragstherapie is het bieden van hulp wanneer er sprake is van een gedragsprobleem of een gedrag waarbij advies en een oplossing gewenst is. Voorafgaand aan mijn bezoek aan huis mail ik je een vragenlijst over je dier, waardoor we tijdens het consult sneller to the point kunnen komen. Ik kom dan langs aan huis om samen met jou het betreffende gedrag te overlopen en observeren. Dit kan voor zowel hond, kat, konijn en cavia als paard.

Door middel van een analyse van het gedrag en de mogelijkheden van het baasje stel ik naderhand een schriftelijk behandelingsplan op. Ik volg je daarna gedurende een maand op met regelmatig contact via mail, telefoon en/of messenger.

Vaak volstaat één bezoek en kan je daarna aan de slag met de tips onder begeleiding van mijn opvolging. Extra bezoeken zijn uiteraard ook mogelijk!

Voorbeelden van mogelijke gedragscases:

  • Angstproblemen bij honden (bv. na adoptie, angst bij een bepaald voorwerp, angst van andere honden…)
  • Angst bij bezoek
  • Uitvallen aan de lijn
  • Conflicten tussen twee dieren in huis
  • Introductie van een nieuwe kat
  • Overmatig blaffen, bijvoorbeeld op voorbijgangers
  • Trekken aan de leiband tijdens het wandelen
  • Angst bij konijn of knaagdier
  • Agressie vanuit angst of vanuit andere emoties

Gedragstraining

Wil je je dier bepaalde zaken aanleren, maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? We bekijken samen je noden en stellen een trainingsplan op. Hierbij gaat het niet per se over een gedragsprobleem, maar kan het ook gaan over iets dat er aangeleerd moet worden.

Preventief gedragsadvies (aan huis of videoconsult)

Regelmatig verschijnen er dubbelzinnige adviezen op internet. Ik help je graag wanneer je met twijfels zit over je huisdier(en). Adviezen kunnen gaan over een eerste puppy, een tweede kat in huis, welk asieldier past bij jou, hoe optimaliseer je de omgeving van je kat, …

Privé puppyklasjes (aan huis of videoconsult)

Ook voor de jongste honden (8-16 weken) bied ik aangepaste lessen aan huis. Dit kan gaan over één specifieke vraag, maar kan ook dienen als alternatief voor de hondenschool. Het aantal sessies kies je zelf. Pups die extra gevoelig of snel overprikkeld zijn, kunnen namelijk niet altijd aarden in een standaard puppyklas. Het programma dat ik voorstel omvat een combinatie van theorie en praktijk, met onderwerpen zoals ‘communicatie van en met de hond’, ‘hoe leert je puppy’, ‘samen wandelen’, ‘alleen thuis zijn’, ‘zindelijkheid’, ‘hapgedrag’, ‘voorbereiden op de toekomst’ en onderwerpen naar keuze en behoefte van de eigenaar.

Koppeling van konijnen (of cavia’s)

Wil je een vriendje voor je huidige konijn of wil je dat je konijnen stoppen met ruziemaken? Ook hier helpt KALLIE. je graag bij.

Telefonisch advies

Zit je met vragen over een gedrag van je huisdier, zoek je gedragsadvies, maar kan dat perfect telefonisch? Dan kunnen we ook bellen, na overleg.

Lezingen (op aanvraag)

Puppyparty- of infoavond

Tijdens puppyparties oftewel puppyinformatieavonden, leer ik toekomstige of nieuwe puppyeigenaren alles over de aanschaf en de opvang van een nieuwe puppy in gezin. Deze avonden voorzien je van veel achtergrondinfo die puppy-eigenaren nodig hebben en kunnen bijgewoond worden zonder puppy. Ik geef info over basisthema’s, over hoe puppy’s communiceren, over leerprocessen, zindelijkheid, de pup alleen leren blijven, enz. Je kan zo’n puppyparty organiseren bij je thuis of op een andere locatie.

Lezingen naar keuze over gedrag

Wil je een lezing organiseren op locatie en zoek je een deskundige spreker? Ook daarbij kan ik je helpen.

Zorg aan huis (evt. in combinatie met gedragsbehandeling)

Zo nu en dan ga ik ook aan huis langs om voor een dier te zorgen als de eigenaars niet kunnen (wandelen, aandacht, medicatie, voeren, trainen). Hierbij geef ik extra aandacht aan het gedrag van het dier, waardoor ik regelmatig bij angstige honden of katten word gevraagd. Ook kan ik aan training doen terwijl ik bij het dier ben. Voor een pakket op maat (gedragsbehandeling + zorg), kan je ook bij mij terecht.

Neem hier vrijblijvend contact met me op.

Bekijk het kopje ‘tarieven‘ voor meer informatie over mijn prijzen.

PS. Ook consults met anderstaligen zijn mogelijk (Engels, Spaans, Frans).