Gedragstherapie (in mijn praktijk, aan huis of via videocall)
Bij gedragstherapie is er sprake van een gedrag dat voor eigenaar en/of het dier zelf storend is en waarbij een diepgaande analyse van het totaalplaatje nodig is.
Voorafgaand aan onze afspraak mail ik je een vragenlijst over je dier en zijn context, waardoor we tijdens het consult sneller to the point kunnen komen. Dit kan voor zowel hond en kat, maar ook voor konijnen en cavia’s.
Tijdens dit gesprek ga ik dieper in op de situatie, observeer ik het dier (of de gevraagde filmpjes) en stel ik bijkomende vragen. Vervolgens vertel ik mijn diagnose en leg ik uit waarom je dier doet wat hij doet en hoe je er best mee omgaat. Aan de hand van de mogelijkheden van het baasje, stel ik naderhand een schriftelijk behandelingsplan op.
Afhankelijk van de formule die je kiest, doe ik een of meerdere maanden opvolging en volgt er al dan niet een tweede of meerdere afspraak/afspraken.
Afhankelijk van de formule die je kiest, doe ik een of meerdere maanden opvolging en volgt er al dan niet een tweede huisbezoek.
Voorbeelden van mogelijke gedragscases:
- Angst bij honden (bv. na adoptie, angst bij een bepaald voorwerp, een bepaalde persoon, andere honden, bezoek, algemene angst of onzekerheid, … )
- Uitvallen aan de lijn of trekken aan de lijn
- Onzindelijkheid bij katten (plassen en/of sproeien en of stoelgang)
- Conflicten tussen twee dieren in huis
- (Her)introductie van een nieuwe kat (bij een andere kat of hond, konijn, cavia, …)
- (Her)introduceren van konijnen en cavia’s
- Overmatig vocaliseren (blaffen of miauwen)
- …
Gedragstraining
Wil je je dier bepaalde zaken aanleren, maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? We bekijken samen je noden en stellen een trainingsplan op. We spreken 1 of meerdere keren af. Hierbij gaat het niet over een gedragsprobleem, maar over een gedrag dat aangeleerd moet worden en niet aan diepgaandere analyse moet onderworpen worden.
Preventief gedragsadvies (aan huis of videoconsult)
Regelmatig verschijnen er dubbelzinnige adviezen op internet. Ik help je graag wanneer je met twijfels zit over je huisdier(en). Adviezen kunnen gaan over de komst van een eerste puppy, is een tweede kat in huis een goed idee, welk asieldier past bij jou, hoe optimaliseer je de omgeving van je kat (wanneer je je kat extra gelukkig wilt maken en er dus nog geen probleem is), …
Privé puppyklasjes (aan huis of videoconsult)
Ook voor de jongste honden (vanaf 8-16 weken) bied ik privé puppybegeleiding.
Je kiest tussen 1-op-1 lesjes of een groepstraject in een groepje van 2 of 3.
De begeleiding kan gaan over één specifieke vraag, maar kan ook dienen als alternatief voor de hondenschool.
Pups die extra gevoelig of snel overprikkeld zijn, kunnen namelijk niet altijd aarden in een standaard hondenschool of puppyklas.
Het programma dat ik voorstel omvat een combinatie van theorie en praktijk, met onderwerpen zoals ‘communicatie van en met de pup’, ‘hoe leert je puppy’, ‘samen wandelen’, ‘alleen thuis zijn’, ‘zindelijkheid’, ‘hapgedrag’, ‘voorbereiden op de toekomst’ en onderwerpen naar keuze en behoefte van de eigenaar.
Je kiest zelf hoe vaak je een afspraak wilt en waarover je het wilt hebben of je sluit aan bij een lessenreeks in groepjes van 2 of 3 pups.
Koppeling van konijnen (of cavia’s)
Wil je een vriendje voor je huidige konijn (of cavia) of wil je dat je konijnen (of cavia’s) stoppen met ruziemaken? Ook hier helpt KALLIE. je graag bij.
We gaan te werk in een neutrale ruimte bij jou thuis of je brengt je dieren naar mijn praktijk voor een koppeling op afstand.
Lezingen (op aanvraag)
Puppyparty- of infoavond
Tijdens puppyparties oftewel puppyinformatieavonden, leer ik toekomstige of nieuwe puppyeigenaren alles over de aanschaf en de opvang van een nieuwe puppy in gezin. Deze avonden voorzien je van veel achtergrondinfo die puppy-eigenaren nodig hebben en kunnen bijgewoond worden zonder puppy. Ik geef info over basisthema’s, over hoe puppy’s communiceren, over leerprocessen, zindelijkheid, de pup alleen leren blijven, enz. Je kan zo’n puppyparty organiseren bij je thuis of op een andere locatie.
Lezingen naar keuze over gedrag
Wil je een lezing organiseren op locatie en zoek je een deskundige spreker? Ook daarbij kan ik je helpen.
Infosessie over stressreductie bij asielhonden
Elke 6 weken geef ik een online infosessie voor alle (nieuwe) baasjes van asielhonden, in samenwerking met Dierenasiel Genk en het project AdoptiePlus van Beestig Wijs.
De data voor 2023 zijn nog 12/7, 16/8, 27/9 en 15/11. De eerste datum voor 2024 is 10/1.
Deelnemen kost 20 euro per gezin en inschrijving gebeurt via dierengedragkallie@gmail.com. Na overschrijving ontvang je het linkje waarmee je kan deelnemen.

Neem hier vrijblijvend contact met me op.
Bekijk het kopje ‘tarieven‘ voor meer informatie over mijn prijzen.
PS. Ook consults met anderstaligen zijn mogelijk (Engels, Spaans, Frans).