Drempels bij het spelen met je hond

🐕 De truc bij spelen met een hond is om jezelf ‘interessant genoeg’ te maken. En dat is meteen ook de uitdaging. Want meestal houdt dat in dat we even uit de bol moeten gaan en alle schaamte opzij moeten zetten. En al te vaak ligt dit buiten onze comfortzone, want ‘wat als er iemand kijkt?’ en ‘wat als het me niet lukt om interessant genoeg te zijn?’.

Spel met je hond - Sultana in Dierenbescherming Born

Spel met je hond – Sultana in Dierenbescherming Born

Dit is een foto van tijdens mijn opleiding tot dierengedragstherapeut en -trainer, genomen tijdens onze praktijkdagen in Dierenbescherming Born. Hier oefende ik tijdens de pauze om asielhond Sultana aan het spelen te krijgen. Ik probeerde me niet te schamen om me volledig te geven, ook al keken er andere mensen mee, en ik nam gekke spelhoudingen aan, zodat de hond getriggerd was om mee te spelen. Het was heerlijk om het resultaat te zien.

Hiermee wil ik zeggen dat het ook voor mensen/baasjes normaal is om een drempel te ervaren wanneer ze met hun dier aan de slag gaan. Dat het soms moeite kost om schaamte opzij te zetten. Maar dat ook dat te overwinnen valt!

🐾 LES VAN DE DAG: sta jezelf toe om af en toe schaamteloos het kind in je naar boven te halen en ervaar het effect op je dier. Je band wordt er alleen maar beter op!

Een fijne avond!

Geef een reactie