Waarom de naam KALLIE. dierengedragstherapie?

Al heel jong wist ik dat ik iets met dieren zou gaan doen. Het was Kallie die me dat deed inzien.

Ik was twee jaar toen ik de zwart-witte kitten in mijn handen gestopt kreeg. Ik wist meteen dat hij een Kallie was. Al snel werd hij deel van ons gezin en besloten we dat hij bijzonder was: zoals hij was er maar één. Naarmate hij ouder werd, was elk nieuw dier in huis veilig onder de ‘vleugels’ van bompa Kallie. Deze kat opende deuren voor mij en ik raakte gefascineerd door wat er in het hoofd van dieren omging. Toen ik Kallie op zijn 15 jaar moest afgeven, verloor ik een belangrijk deel van mijn jeugd. Maar tegelijkertijd voelde ik me ook veel rijker. En daarvoor zou ik hem altijd dankbaar zijn.

Omdat ook jouw huisdier bijzonder is en hij ons veel kan leren, gaan we via KALLIE. dierengedragstherapie samen op zoek naar hoe we hem zo goed mogelijk kunnen helpen. Door de onderliggende motivaties van het probleemgedrag te onderzoeken, streef ik naar een zo goed mogelijke behandeling voor jouw dier. Of dat nu een hond, kat, konijn, cavia, paard of ander dier is.

 

2 gedachten over “Waarom de naam KALLIE. dierengedragstherapie?

  1. Leen schreef:

    Kallie was echt een speciaal beest. deels heeft jozefien hem wel zo gevormd ofwel heeft ze een speciaal oog gehad voor wat hij “in” zich had. Kallie had een gave om zich over elk nieuw dier met vier poten te ontfermen. Hij likte de nieuwkomers van kop tot teen af en gaf ze een veilig gevoel. Hij was een beetje “de pater familias” van alle katten. Dit veilig gevoel wil Jozefien ook aan elk nieuwkomertje of verstoten diertje geven. Dat is ze helemaal op en top. Je bent in je biotoop bij dieren.

Geef een reactie